Navigation

Meat with Onions and Tomatos


$25.95Shrimps with Tomatos and Avocados


$17.95Vanila Ice-Cream and Pancakes


$13.95


Powered by Blogger.

Blog Archive

Labels

About

Blog Archive

Al-Hidayah

Selamat Datang ke Blog Norish77
Rujuk http://produkprs.blogspot.com
Pada tahun 2009 Terima Anugerah Guru Bimbingan Cemerlang Daerah Hulu Langat

Blogger news


widgeo
Ribuan Buku berada disini
Klik Sini

Blogroll

Blogger templates

Wednesday, September 03, 2008

Diploma Siswazah Dalam Penyalahgunaan Dadah

Pengenalan
Masalah alkohol dan dadah adalah masalah khusus dan memerlukan kepakaran yang khusus juga. Ia memerlukan program yang dibentuk khas dalam bidang pengurusan, pendidikan pencegahan, dan juga pemulihan. Dengan adanya program khas sebegini diharapkan akan lahir kumpulan yang mahir dan pakar yang dapat memberikan impak yang kukuh kepada pengurusan, pendidikan, pencegahan dan khidmat pemulihan.
Dalam menangani permasalahan ini, USIM mengorak langkah menawarkan program bertaraf Diploma Siswazah yang bermatlamat untuk melahirkan kumpulan pakar di kalangan kaunselor/personalia dalam bidang pengurusan, pendidikan, pencegahan, pemulihan dan rawatan dalam alkohol dan dadah di negara ini.
Objektif Program
Melahirkan pakar yang berpengetahuan tinggi dalam bidang pendidikan, pencegahan, pengurusan dan pemulihan dadah. Melahirkan pakar yang mahir dalam menguruskan permasalahan dadah. Melahirkan pakar yang mahir dalam bidang pencegahan dadah. Melahirkan pakar yang mahir dalam bidang pemulihan dadah. #
Tempoh Pengajian
9 bulan sepenuh masa. Kursus dijalankan dalam tiga penggal dan setiap penggal kuliah memakan masa 10 minggu. Pelajar akan mengikuti program internship dalam setiap penggal. Pengambilan kumpulan pertama adalah dalam bulan Mac 2005.
Tempat
Universiti Sains Islam Malaysia , Menara B, Persiaran MPAJ, Pandan Indah, Kuala Lumpur . Universiti Malaysia Sabah, Kampus Sepanggar, Kota Kinabalu, Sabah