Navigation

Meat with Onions and Tomatos


$25.95



Shrimps with Tomatos and Avocados


$17.95



Vanila Ice-Cream and Pancakes


$13.95


Powered by Blogger.

Blog Archive

Labels

About

Blog Archive

Al-Hidayah

Selamat Datang ke Blog Norish77
Rujuk http://produkprs.blogspot.com
Pada tahun 2009 Terima Anugerah Guru Bimbingan Cemerlang Daerah Hulu Langat

Blogger news


widgeo
Ribuan Buku berada disini
Klik Sini

Blogroll

Blogger templates

Monday, January 19, 2009

ANTENA dan PARABOLA

Sejauh pemerhatian saya, dari aspek hiburan terhadap rakyat Vietnam, mereka tidak begitu gemar, buktinya tidak banyak rumah-rumah yang memasang peralatan mini studio, lain macamnya pula di Indonesia, jualan alat PA Speaker dan Sound System laris, terutama di Aceh. Apalagi adanya parabola, yang ini boleh merusakkan nilai budaya generasi tempatan.
Parabola Tetapi di Vietnam, kita tak dapat melihat parabola. Setakat antena tu adalah, tapi tak pun semarak macam di Medan.Parabola kita boleh hala tang mana, dapatkan satelit mana-mana, Francis ke, atau Thailand ke, semua cerita ada. 24 jam jugak ada. Minda rakyat boleh rosak akibat anasir luar.

1 comments:

KNizam said...

wahhhhhh semua free ke satellite tv kat sana eh. cool !

Post a Comment