Navigation

Meat with Onions and Tomatos


$25.95Shrimps with Tomatos and Avocados


$17.95Vanila Ice-Cream and Pancakes


$13.95


Powered by Blogger.

Blog Archive

Labels

About

Blog Archive

Al-Hidayah

Selamat Datang ke Blog Norish77
Rujuk http://produkprs.blogspot.com
Pada tahun 2009 Terima Anugerah Guru Bimbingan Cemerlang Daerah Hulu Langat

Blogger news


widgeo
Ribuan Buku berada disini
Klik Sini

Blogroll

Blogger templates

Wednesday, April 01, 2009

CATATAN HUJUNG TINTA

Hari ini adalah hari kedua terakhir saya di PERSADA, dan esok adalah hari terakhir, semalam ahli keluarga memasang khemah untuk acara sukan hari ini. (020409). Pun saya tak sempat hadir pagi ini lantaran kena berjumpa Pegawai AADk dari HQ di Bangi.

Acara sukaneka seperti Bola Sepak Berkain Pelikat, Lari Dalam Guni, Bawa Ping Pong dengan Sudu dan lain-lain siap dipertandingkan. Semuanya akan berentap hari ini. Hadiah telah pun disediakan semalam.
Setiap pagi, ahli keluarga akan memulakan dengan doa sebelum morning meeting. Bahasanya sungguh baik, bila saya perhatikan tiap kalimah2 doa ini, andai setahun mereka berada di sini dan sempat menghafalnya, sudah tentu mereka akan bertambah baik. Apalagi bila keluar nanti mereka berdoa datang dari lubuk hati sendiri yang paling dalam. Perhatikan doa ini. Klik pada image untuk pembesaran.

Dan ini kes yang semakin hebat sekarang ini. Bukan sahaja pelajar lelaki menjadi penagih di usia dini, ketika di tingkatan 2 dan 3, manakala guru-guru tiada yang dapat detect, pelajar perempuan pula terlibat kes menjual dadah di sekolah. Hmm apa nak jadi negaraku Malaysia