Navigation

Meat with Onions and Tomatos


$25.95Shrimps with Tomatos and Avocados


$17.95Vanila Ice-Cream and Pancakes


$13.95


Powered by Blogger.

Blog Archive

Labels

About

Blog Archive

Al-Hidayah

Selamat Datang ke Blog Norish77
Rujuk http://produkprs.blogspot.com
Pada tahun 2009 Terima Anugerah Guru Bimbingan Cemerlang Daerah Hulu Langat

Blogger news


widgeo
Ribuan Buku berada disini
Klik Sini

Blogroll

Blogger templates

Thursday, August 13, 2009

ALANGKAH SINGKATNYA HIDUP INI

Kepada sahabatku yang mengenali mereka berdua ini. Hari ini ada 2 berita kematian, beliau ialah Fadli Ramli, berasal dari Perak, belajar di IAIN Ar-Raniry Banda Aceh, isterinya warga Aceh, telah kembali sahabat kita seorang demi seorang menemui Tuhannya, hanya tinggal kita beberapa orang saja lagi. Kini Ramadhan menjelma, ayuh, kita gemblengkan usaha mengikis segala dosa lalu kiranya masih ada. Semoga kita pulang dengan pengampunanNya.
Tengah harinya pula berita meninggalnya Ustaz Asri Rabbani. Al-Fatihah buat mereka semua. Dan malam ini pula, berita pemergian anak Puan Afidah, guru tahun 6, yang baru melahirkan Khamis lepas. Al-Fatihah. Semoga bersabar pada yang masih ada. Kita juga akan ke sana...bersiap-siaplah semua dengan bekalan taqwa. Wa tazawwaduu..

2 comments:

ojolali said...

Agaknya nanti bila segala paparan hidup kita dibentang di hadapan Allah SWT....hanya sesingkat sebabak mimpi cuma hidup kita di dunia ini. Kita merasakan bumi ini luas....cuba perhatikan bintang gemerlap di angkasa....Itulah gambarannya syurga-syurga yang Allah ciptakan buat kita setiap satunya untuk seorang....

begitulah perjalanan hidup ini..sejauh-jauh perjalanan ini, dihujungnya ada perhentian

Post a Comment