Navigation

Meat with Onions and Tomatos


$25.95Shrimps with Tomatos and Avocados


$17.95Vanila Ice-Cream and Pancakes


$13.95


Powered by Blogger.

Blog Archive

Labels

About

Blog Archive

Al-Hidayah

Selamat Datang ke Blog Norish77
Rujuk http://produkprs.blogspot.com
Pada tahun 2009 Terima Anugerah Guru Bimbingan Cemerlang Daerah Hulu Langat

Blogger news


widgeo
Ribuan Buku berada disini
Klik Sini

Blogroll

Blogger templates

Thursday, July 29, 2010

Pengawas Hari Ini, Pemimpin Esok Hari

Hari Ini Pengawas, Besok Pemimpin Negara.Seramai 100 orang murid Sekolah Kebangsaan Cheras Indah mengikuti program Kepimpinan. En.Noorhisham selaku penceramah jemputan memberikan 2 jam syarahan bagi memantapkan lagi fungsi pengawas di sekolah.
Adakalanya murid yang dipilih menjadi pengawas, tidak tahu untuk melaksanakan kerjanya sebagai pengawas. Dengan adanya program kepimpinan ini, murid mendapat pencerahan, kepada siapa sebenarnya mereka perlu bertanya jika menghadapi saat-saat keliru seperti tadi.
Menjadi Pengawas sebenarnya banyak kelebihan, selain dari dapat mendisiplinkan diri sendiri dengan pakaian, menjaga masa, pengawas juga adalah contoh atau model kepada murid lain. Amat sayang sekali, jika pengawas sendiri yang bercakap mencarut atau berpakaian tidak sopan. So, pengawas perlu belajar dari kesilapan untuk menjadi pemimpin yang baik. Setiap kamu kata Nabi adalah pemimpin. Dalam doa orang ISLAM, Tuhan mengajarkan satu kalimat doa yang mesti kita baca....antaranya "Wa Ja a'lna lil muttaqiina imaama" dan Jadikan lah kami pemimpin kepada orang-orang yang bertaqwa.
Agama ISLAM memang menghargai pemimpin, bahkan pemimpin adalah antara VIP yang paling awal akan dijemput untuk masuk dibawah Naungan Arasy dipadang mahsyar kelak, ketika saat yang paling getir, panas terik bak matahari sejengkal dengan kepala manusia. Sedangkan pemimpin sedang duduk-duduk dibawah arasy dengan penuh kemuliaan. Apa tak mulia mereka? Orang lain berpanas...dia ditempat yang teduh... Mahu tak anda mendapat jemputan VIP tadi? Kalau mahu....jadilah pemimpin,..ops...bukan sahaja pemimpin...tetapi YANG ADIL....yang memerintah dengan penuh keADILAN...
Video nyanyian murid SKCI sudah pun berada di FB.