Navigation

Meat with Onions and Tomatos


$25.95Shrimps with Tomatos and Avocados


$17.95Vanila Ice-Cream and Pancakes


$13.95


Powered by Blogger.

Blog Archive

Labels

About

Blog Archive

Al-Hidayah

Selamat Datang ke Blog Norish77
Rujuk http://produkprs.blogspot.com
Pada tahun 2009 Terima Anugerah Guru Bimbingan Cemerlang Daerah Hulu Langat

Blogger news


widgeo
Ribuan Buku berada disini
Klik Sini

Blogroll

Blogger templates

Saturday, September 25, 2010

Lawatan Guru ke Ladang Cendawan

25 September 2010. SEPANG. Guru-guru SK Bangidan staf sokongan telah mengikuti lawatan ke Ladang Cendawan milik En.Nabil bin Sanusi. Beliau yang baru berusia 39 tahun telah menikmati kehidupan yang agak selesa atas usaha gigih selama ini.
Penulis dan 4 orang rakan membawa DSLR untuk mencuri kesempatan mengambil gambar. Hari ini saya belajar banyak perkara tentang penggunaan kamera DSRL.
Biasanya saya menggunakan mode P untuk mengambil gambar, dan langsung tidak pernah menggunakan mode M, namun hari, atas bantuan dan tunjuk ajar suami Cikgu Afidah, saya berjaya menggunakan mode M dengan baik.
Terima Kasih tuan.. atas ilmunya.. Gambar atas, Cikgu Faizal, GPK Kokurikulum turut membawa D5000 nya. En.Nabil menyampaikan taklimatnya, di sebelah kanan ialah cendawan yang diambil dari tempat pembiakannya. Pengerusi BKG En.Firdaus berdiri sebelah kiri bersama En.Nabil Snap..jangan snake sudah...bahaya Orang lama SKB Peluang bergambar tidak dilepaskan... Masa nak balik... Alamak, kereta yang Cikgu Amin bawa tersangkut...terpaksalah gotong-royong ramai-ramai menolaknya Rombongan kemudian bergerak menuju ke lokasi penternakan ikan keli bersebelahan Nur Bukit UNggul Salah seorang guru melihat sambil memikirkan kejadian Tuhan Maha Pencipta Gambar semasa pulang, bunga raya di tepi jalan

2 comments:

salam Syawal...

tak rugi berusaha sendiri , hasilnya lumayan tu ,, cikgu bila lg nk mulakan projek cendawan @ keli plak ...

- jinggo - said...

cikgu
tengok pada gamabar yg diambil....
ingat nak beli satu lah kamare macam tu tu...

cantik

Post a Comment