Navigation

Meat with Onions and Tomatos


$25.95Shrimps with Tomatos and Avocados


$17.95Vanila Ice-Cream and Pancakes


$13.95


Powered by Blogger.

Blog Archive

Labels

About

Blog Archive

Al-Hidayah

Selamat Datang ke Blog Norish77
Rujuk http://produkprs.blogspot.com
Pada tahun 2009 Terima Anugerah Guru Bimbingan Cemerlang Daerah Hulu Langat

Blogger news


widgeo
Ribuan Buku berada disini
Klik Sini

Blogroll

Blogger templates

Saturday, October 30, 2010

Kat Mana Nak Paste Print Screen?

Artikel sebelum ini menerangkan macam mana nak guna fungsi PrtSc pada keyboard, so sekarang saya nak terangkan, macam mana untuk hantar hasil print screen tadi pada seseorang. Yang pertama, klik pada butang PrtSc kemudian paste halaman tadi pada program PAINT. Sesudah itu, save, berikan nama pada fail tadi, halaman ini sudah pun menjadi image dalam fail komputer anda, simpan dalam folder my pictures. Sekarang kita nak hantar atau tayangkan di blog, kalau saya, saya gunakan program dibawah ini.
Ya, Picfu.Net, anda layari http://picfu.net, klik butang Browse, dapatkan dimana gambar tadi anda simpan, klik open dan klik UPLOAD. Tunggu sehingga gambar tadi muncul. Awas bagi yang menggunakan internet sistem broadband, anda perlu mengecilkan paparan gambar tadi supaya lebih ringan, kecilkan menggunakan Microsoft Picture Manager atau apa saja sehingga ukuran lebar 500.
Jika anda sudah pun upload, (muat naik), gambar tadi akan timbul seperti ini. Klik kanan pada ganbar, pilih, Copy Image Location, baiklah, alamat ini (image location) anda boleh paste dalam facebook, atau emelkan pada seseorang atau paste dalam blog anda. Taip <> antara <> taiplah img src="" dan antara " " letakkan alamat tadi.