Navigation

Meat with Onions and Tomatos


$25.95Shrimps with Tomatos and Avocados


$17.95Vanila Ice-Cream and Pancakes


$13.95


Powered by Blogger.

Blog Archive

Labels

About

Blog Archive

Al-Hidayah

Selamat Datang ke Blog Norish77
Rujuk http://produkprs.blogspot.com
Pada tahun 2009 Terima Anugerah Guru Bimbingan Cemerlang Daerah Hulu Langat

Blogger news


widgeo
Ribuan Buku berada disini
Klik Sini

Blogroll

Blogger templates

Thursday, February 10, 2011

Menijau Kampung Sungai Buah Bersama Mr.Michael

11 Feb 2011. BANGI. Bertuah, ya bertuah, SK Bangi menerima seorang guru dari Liverfool, Mr.Michael. Hari ini beliau datang untuk melihat invironment persekitaran Bangi. Saya membawanya melihat beberapa buah perkampungan dimana murid sekolah ini tinggal.
Antaranya, Kampung Bahagia, Sungai Buah, Desa Mahkota dan Taman Bangi Indah. Beliau akan datang ke sekolah ini setiap hari Khamis selama 2 tahun untuk membantu meningkatkan Bahasa Inggeris guru dan murid-murid di sini. Salah sebuah rumah diperkampungan orang Asli. Beliau katanya suka melihat keadaan di sini yang tenang dan udara yang nyaman
Saya tunjukkan sebuah ini, dipintu tadi ada seorang murid darjah 6, tidak ke sekolah hari ini, apabila saya datang, abangnya keluar, mendekati kami, apabila saya keluarkan kamera terus hilang "zaap" kedua-dua beradik tadi.
Kenapa tak sekolah? Motor pancit cikgu, sambil menunjukkan motornya di belakang. Murid kematian ibunya 3 tahun yang lalu, saya berbincang dengan Mr.Michael macam mana nak bantu, Mr.Michael terus menulis sebuah idea, macam mana nak bantu mereka yang suka main motor, tetapi tidak mahu atau malas ke sekolah.

5 comments:

Jd cikgu betul ke tu utk tempoh lama? Ke sekejap shj? Bagus tu, boleh tgk cara derang bekerja, pendekatan mungkin berlainan.

Bagus ni, cikgu ni akan mengajar lama ke atau sekejap shj?

tak lama jugak.. hanya 2 tahun sahaja, itu pun hanya setiap hari khamis sahaja

2 tahun sahaja tuan faizal

2 tahun sahaja tuan faizal

Post a Comment