Navigation

Meat with Onions and Tomatos


$25.95Shrimps with Tomatos and Avocados


$17.95Vanila Ice-Cream and Pancakes


$13.95


Powered by Blogger.

Blog Archive

Labels

About

Blog Archive

Al-Hidayah

Selamat Datang ke Blog Norish77
Rujuk http://produkprs.blogspot.com
Pada tahun 2009 Terima Anugerah Guru Bimbingan Cemerlang Daerah Hulu Langat

Blogger news


widgeo
Ribuan Buku berada disini
Klik Sini

Blogroll

Blogger templates

Thursday, October 04, 2012

Sejenak di SK Dusun Tua

Habis ceramah, teman baik saya, Saudara Adlan membawa saya menemui Tuan Guru Besar SK Dusun Tua, Tuan Hj Mohd Sahar. Dalam perbualan dengan Guru Besar, disamping mengucapkan terima kasih atas kehadiran saya, beliau juga memberikan banyak tips untuk saya berceramah.

Katanya beliau dulu seorang guru di SMK Abdul Jalil, bersama dengan dengan En.Rahim yang sekarang menjadi Pegawai Kaunseling di KPM. Beliau mengingatkan saya, agar banyak bercakap soal NEGATIF dalam ceramah penagihan ini, kesan negatif pada pengambil dadah, keluarga, masyarakat dan negara.

Yang kedua perbanyakkan salinan dari akhbar-akhbar tentang dadah. Potong dan masukkan dalam satu fail besar. Scan dan masukkan ke dalam POwer Point.

Yang ketiga buat penutupan ceramah dengan IKRAR atau doa dalam bahasa Melayu untuk menguatkan lagi pendengar agar tidak terjebak walau selangkah dengan dunia penagihan. SUNGGUH amat bermakna, jarang orang sudi berkongsi ilmu dan pengalaman. TERIMA KASIH sekali lagi pada SK Dusun Tua, saya suka dan senang hati ke sini. Norish77