Navigation

Meat with Onions and Tomatos


$25.95Shrimps with Tomatos and Avocados


$17.95Vanila Ice-Cream and Pancakes


$13.95


Powered by Blogger.

Blog Archive

Labels

About

Blog Archive

Al-Hidayah

Selamat Datang ke Blog Norish77
Rujuk http://produkprs.blogspot.com
Pada tahun 2009 Terima Anugerah Guru Bimbingan Cemerlang Daerah Hulu Langat

Blogger news


widgeo
Ribuan Buku berada disini
Klik Sini

Blogroll

Blogger templates

Saturday, January 05, 2013

Teknik Pengucapan Awam

Assalamualaikum wr wbt, saya memang seorang yang suka memberi ceramah, memberikan ceramah merupakan salah satu hobi saya.Bukan bermakna saya banyak ILMU.OH tidak, cuma hanya ingin berkongsi apa yang sudah saya ketahui.

Dari semenjak sekolah menengah lagi ketika tinggal di asrama saya memulakan kerjaya ini. Sebenarnya, pertama kali saya muncul di khalayak secara rasmi ialah semasa darjah 6 di Sekolah Kebangsaan Padang Garong.

Bukan juga bermakna saya sudah hebat dalam menyampaikan ceramah.Saya sedar, masih banyak hal yang perlu saya perbaiki.Terutama ISI Kandungan ceramah mestilah sentiasa Up to Date.

BUkan juga bermakna saya petah bercakap sehingga dapat memukau hadirin. Namun saya ingin berkongsi sebuah power point dengan anda semua. Jika anda merasa perlu, silakan taip alamat emel anda diruangan komen di bawah ini.

Antara Tips ketika menyampaikan ceramah.
1.Tidak bergayut pada rostrum
2.Berdiri senget, menenggek 

3. Berpeluk tubuh, tangan dalam poket ,pergerakkan melampau 
4.Tidak bergerak terlalu kerap
5.Menggaru, gosok hidung, patah jari, menggaru misai / janggut, memperbetulkan pakaian, rambut, menggaru kepala , bermain lidah / bibir 

6.Bermain dengan alatan menulis
7.Kerap menyelakkan nota
Sunday, December 30, 2012

Hari Pertama 2013

31 Disember 2012.ISNIN.Walaupun hari ini merupakan hari terakhir dalam tahun 2012.Namun hari inilah hari pertama dan permulaan persekolahan bagi sesi 2013. Anak-anak tahun satu akan ke sekolah hari ini bagi menduduki Ujian Literasi yang mana ujian ini akan mengasingkan anak-anak ke kelompok yang paling relevan dengan dirinya.

Guru-guru mula sibuk sejak seminggu lepas dengan persiapan bahan dan peralatan yang akan di gunakan hari ini.Guru yang menjaga PA System pun  sudah semestinya membuat semakan ulang, apakah alat tersebut dapat berfungsi pada hari ini. Selain itu, wayar-wayar yang bersangkutan juga perlu diangkut untuk dipasang di lokasi strategik.