Navigation

Meat with Onions and Tomatos


$25.95Shrimps with Tomatos and Avocados


$17.95Vanila Ice-Cream and Pancakes


$13.95


Powered by Blogger.

Blog Archive

Labels

About

Blog Archive

Al-Hidayah

Selamat Datang ke Blog Norish77
Rujuk http://produkprs.blogspot.com
Pada tahun 2009 Terima Anugerah Guru Bimbingan Cemerlang Daerah Hulu Langat

Blogger news


widgeo
Ribuan Buku berada disini
Klik Sini

Blogroll

Blogger templates

Friday, January 25, 2013

Ceramah Membuat Murid Menangis

Salam, Ada beberapa cara yang boleh membuat pendengar menangis, paling mudah sebab mereka tersentuh atau bercampur perasaan takut. Saya tidaklah pandai macam kawan-kawan yang lain seperti pemunya blog aspirasidiri.blogspot.com. Juga sahabat saya Encik Jamhari Saari yang kini menjadi pensyarah di Maktab Perguruan Raja Melewar.
Namun ceramah Mengenal Diri malam tadi dengan iringan suara latar, muzik dan juga video kematian paling membuat suasana bertambah bising. Bising kerana ada yang menangis sehingga tangisannya mengganggu pendengar yang lain.

Mengenal Diri Sendiri adalah antara part terpenting dalam hidup ini. Man Arafa Nafsahu Arafa Rabbah.Barangsiapa Mengenal dirinya, maka dia akan kenal SIAPA TUHANNYA.

Tak kenal diri, automatik tak akan kenal Tuhannya. Tuhan ada banyak. Mana satu tuhan dia. Salah satu Tuhan bernama ALLAH. Itulah Tuhan yang Esa, Hidup, Kekal Baqo, Tidak Musnah, Dialah yang menciptakan Alam Semesta nan luas ini. Dialah yang menjadikan kita dan Dialah yang menentukan panjang atau  singkatnya hidup seseorang. Kepada DIALAH kita semua akan kembali. 

Baik samada kita rela atau terpaksa. Hidup ini terpaksa, mati juga terpaksa.Nak tak nak, kita mesti membuat preparation ke arah itu. Siapa pun anda, akhir hidup anda adalah dalam tanah nan sempit, gelap gelita.

Oleh kerana takut, ramai tidak mahu lihat, hanya menunduk dna menutup mata. Saya pula yang meminta mereka melihat, sebab mereka adalah pengawas, mesti kuat. Mereka terpilih untuk menonton filem pendek ini.

Waktunya pula waktu malam.So.. sangat bertepatan. Minggu depan, SK Bandar Sri Putra menjemput saya untuk acara yang sama pada waktu malam. Insya Allah video ini akan menjadi sebahagian tatapan mereka disana nanti.

Berikut adalah beberapa slaid yang diperlihatkan malam tadi.
Dan ini pula videonya

Anda mahu Slot ini?
Hanya RM10.00Wednesday, January 23, 2013

Untuk yang Memerlukan Sahaja

Lebih Berharga Dari Sebutir Permata
Salam untuk semua kaunselor seluruh Malaysia, Saya Encik Noorhisham bin Hamzah, Guru Bimbingan dan Kaunseling SK Bangi Kajang Selangor, pemilik laman blog http://norish77.blogspot.com ingin berkongsi sesuatu dengan anda.Mungkin ianya sesuatu anda sedang cari-cari.

Selama berpuluh tahun anda menjadi Kaunselor atau guru bimbingan, berapa ramai antara anda yang telah berjaya mengumpul bahan ceramah dan modul-modul sebanyak ini? 

Tak banyak...Hanya 4GB.... Mungkin anda tidak memerlukannya, saya hanya ingin berkongsi dengan sesiapa yang benar-benar mahu memantapkan syarahannya dan juga maklumat yang tepat dan padat.
Mungkin ada beberapa fail yang sama, saya tak sempat nak edit ... kekurangan masa
Dan ini adalah antara Slaid yang saya sampaikan ketika ceramah dadah.


Slaid Penutup Ceramah Penagihan Dadah yang saya berikan ialah mengajak pendengar untuk menjadi hamba yang TAAT dibumi yang sementara ini. Slaid remaja yg meninggal di Oman kemudian kuburnya digali tidak ketinggalan, antara bahan terakhir ini lagi ialah KUBUR yang ada ULAr di dalamnya menanti sang MAYAT. Nauzubillah... Anda mahu Slaid ini? Saya kepilkan bersama dengan Bahan 4GB,namun jgn lupa bila berceramah nanti untuk menyatakan bahawa slaid ini adalah kepunyaan siapa, mudah-mudahan semakin luas ilmu saya dapat disampaikan. Slaid Penutup Ceramah Penagihan Dadah yang saya berikan ialah mengajak pendengar untuk menjadi hamba yang TAAT dibumi yang sementara ini. Slaid remaja yg meninggal di Oman kemudian kuburnya digali tidak ketinggalan, antara bahan terakhir ini lagi ialah KUBUR yang ada ULAr di dalamnya menanti sang MAYAT. Nauzubillah... Anda mahu Slaid ini? Saya kepilkan bersama dengan Bahan 4GB,namun jgn lupa bila berceramah nanti untuk menyatakan bahawa slaid ini adalah kepunyaan siapa, mudah-mudahan semakin luas ilmu saya dapat disampaikan.

Jikalau lah ada sesiapa yang berminat boleh lah menghubungi saya seperti dalam info dibawah. 


Cikgu Noorhisham Hamzah
GBSM SK Bangi
http://norish77.blogspot.com
Emel : afraima@yahoo.com